2008:  Een Beeld van een Man

 

 Korte inhoud

Barones Helena is een verwoed verzamelaarster van antiek. Vooral alles wat uit de tijd van Napoleon stamt heeft haar interesse. Zo heeft ze een wassen beeld van Napoleon gekocht, dat vandaag zal worden afgeleverd.

Slechts twee mensen meldden zich op de advertentie voor nieuw personeel. Zou het niet slim zijn om zich als echtpaar voor te doen en zo meer kans te maken op het baantje?

De nieuwe bedienden moeten het beeld in de werkkamer plaatsen, maar er gaat iets mis.  Ze vinden echter een creatieve oplossing, die ook voor de nodige verwarring zorgt.

Als dan de verstrooide baron en zijn slaapzieke zwager niet zo gecharmeerd blijken van het beeld ontstaan vervelende situaties, die midden in de nacht escaleren.

Dit stuk is door de toneelgroep ook opgevoerd in 1989, maar met een totaal andere bezetting. Regisseur Wichert heeft de tekst ditmaal aangepast aan de huidige tijd.


Boven van links naar rechts: Josefien van Staveren (Jolanda ter Wee), Janus van Klaveren (Christian Neijzen), barones Helena (Miryam Jongman), neef Lodewijk (Jan Veurman), nicht Louise (Rita Kloosterman), tuinmeisje Dicky (Eveline Klaassen), grimeuse (Ducky Schakelaar), secretaresse Smit (Germa Noordman), butler Parker (Edward Hultink), souffleuse (Annette van der Kooi), kok (André van den Akker).
Knielend: Baron James (Daan van den Brink), regisseur (Wichert aan het Rot)
Niet op de foto: Techniek en Decor (Johan Wevers), stagehand (Jan ter Bruggen)


 Wat sfeerfotoos:  
   
<< terug naar het overzicht