1993:  Ketchup en sangria

 Korte inhoud

De patio van 'Pension maria' in Formentera, het kleinste van de Balearische eilanden in de Middellandse Zee; het is een stralende dag in het midden van augustus en Juanito Gonzales, de eigenaar van het pension, wacht op nieuw gasten.
Niets wijst erop dat de rust op het prachtige eiland verstoord gaat worden maar dan verschijnt de eerste gast ten tonele ...

Fritz Grotz, een duitse toerist, zorgt met zijn taalproblemen voor de eerste consternatie.
Niet veel later volgt een complete Engelese familie, te weten de familie Tinsley; vader Alfred, moeder Nora, zoon Ron, dochter Elsie en niet te vergeten hun oma. Bij hun aankomst wordt één ding snel duidelijk; niemand weet waarom ze juist naar dit pension zijn gegaan, eigenlijk waren ze liever in Blackpool gebleven.

Tenslotte verschijnt Mindred Armitage en haar dochter Gloria nog op het strijdtoneel en ineens wordt het duidelijk; Ron was de vriend van Gloria en hij wil haar terugwinnen.
Dat lijkt in eerste instantie ook te lukken, maar dan komen door allerlei misverstanden Juanito en zijn verloofde Rosita tussenbeide en zijn er twee nieuwe koppels gevormd.
Intussen zijn Elsie en Mindred verwikkeld in een strijd om Duitser Fritz en is oma vastbesloten haar verloren kunstgebit uit zee op te duiken.
Als de boot met Fritz en Elsie vervolgens zoekraakt en zij een nacht niet terugkomt wordt het ergste gevreesd. iedereen is in rep en roer. Uiteindelijk loopt dat avontuur goed af, net als de relaties van Ron en Gloria en Juanito en Rosita.
De strijd om Freitz Grotz loopt heel verrassend af; niet Mildred, niet Elsie maar zin bloedeigen vrouw weet hem in de armen te sluiten .....

Zes weken na aanvang van de repetities moest door vervelende omstandigheden overgestapt worden naar een ander stuk, waardoor de repetitietijd verkort werd van 6 naar 4,5 maand.

De medewerkers

Juanito -
Fritz Grotz -
Alfred Tinsley -
Nora Tinsley -
Ron Tinsley -
Oma Hardcastle -
Elsie hardcastle -
Mildred Armitage -
Gloria Armitage -
Rosita -
Greta -
Souffleuse -
Grimeuse -
Belichting -
Regie -

Hans Flier
Klaas hendriks
Dick Kluiver
Beppie Wevers
Arjan aan het Rot
Truus Hub
Jolanda aan het Rot
Conny Damman
Nina Zieleman
Thea Brouwer
Ducky Schakelaar
Janny Gesterkamp
Betsie aan het Rot en Ducky Schakelaar
Martin Bragonje
Evert Willemsen
 Wat sfeerfotoos:
 
 
 
 

de verloting

<< terug naar het overzicht