1987:  De avond van de 7e juli

 

 Korte inhoud

het stuk speelt zich af in het huis van Martin en Melie van Wijngaarden. Het gezin bestaat verder uit zoon Jan en dochter Ankie en daaromheen loopt de trouwe huishoudster Hanna.
Omdat Melie de freule Henriëtte van Terwinselen verwacht heeft zij besloten een huisknecht in dienst te nemen. Het zou geen dwaas blijspel zijn als er geen verwikkelingen aan te pas zouden komen
De dorre, stijve huisknecht Engelbert Angevare wordt door Martin gedwongen zijn goede vriend Harry de Grind te spelen omdat martin zojuist een brief heeft ontvangen van ene Joke, die jij op de avond van de 7e juli ontmoet zou hebben in een dancing. Aangezien Martin samen met Harry een conferentie had op die bewuste datum ziet hij maar één oplossing: Engelbert is Harry.
Het wordt echter gecompliceerd als de echte Harry op bezoek komt en als Melie hem dan ook nog voor de huisknecht aanziet is het spel echt compleet.

Dus Harry moet het huishouden doen en Engelbert moet mee zeilen met de kinderen en zich voordoen als de vriend van Martin.
Ankie wordt verliefd op de nieuwe huisknecht en Henriëtte ziet de goede vriend wel zitten.
Dit hele spel leidt tot de wildste taferelen.
 

Natuurlijk is het ook hier "eind goed al goed" want Joke blijkt een vriendin van jan te zijn zie zich voor het gemak met de naam van zijn vader aan haar had voorgesteld.
Ankie en Harry hebben elkaar gevonden. Engelbert is blij dat hij verlost is van deze dwaze rolwisseling en kan met een gerust hart naar zijn vriendin terugkeren. Henriëtte blijft tenslotte echter alleen over en kan alles nog niet heel goed verwerken.


De spelers 

 Martin van Wijngaarden
Melie
Jan
Ankie
Hanna
Henriëtte van Terwinselen
Engelbert Angevare
Harry de Glint
Joke van Anraad

Regie

Souffleuses
Grimeuses
Verdere medewerkers
Klaas Hendriks
Janny Gesterkamp
Henk kwakkel
Aukje Jakobs
Conny de Vries
Jannie Wink
Henk van Zuthem
Hans Crezee
Esther Twijnstra

Maarten Bootsma
Harma Groenewold en Germa Noordman
José van de Kooi, Betsie aan het Rot, Janny Borst
Riny Riezebos
Gerrie Riezebos
Truus Hup
Wichert aan het Rot

 

 

 
 

<< terug naar het overzicht